4 Ιουλ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για τις εκλογές και τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Η Γραμματεία της Παράταξης εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της προς τα εκατοντάδες στελέχη της που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά της και τους χιλιάδες συναδέλφους που τα στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
            Όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη για τα μεγάλα ζητήματα του Κλάδου, με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα που το κάναμε πάντα. Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των συναδέλφων και της Παράταξής μας είναι μια σχέση που κρατάει σαράντα χρόνια και αφορά στη διαχείριση όλων των μεγάλων θεμάτων που αφορούν την Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς, από την κατάργηση των επιθεωρητών πριν 32 χρόνια μέχρι και την αποτροπή της εφαρμογής της αξιολόγησης - χειραγώγησης σήμερα. Γνώμονας των δράσεών μας ήταν πάντα το συμφέρον της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών, μακριά και έξω από φιλοκυβερνητικά και αντικυβερνητικά σύνδρομα. Αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουμε και τώρα, αυτή είναι και η υπόσχεσή μας για τη δύσκολη συνέχεια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Η δική σας ψήφος, όπως εκφράστηκε στην 82η Γενική Συνέλευση του Κλάδου, φέρνει την Παράταξή μας δεύτερη, με 3 μέλη στο νέο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (όσα και η πρώτη σε δύναμη παράταξη). Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα, ανακοινώνουμε τα εξής :
  • 1. Στη σημερινή συγκυρία ο κλάδος έχει ανάγκη την ενότητα και τη συσπείρωση για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και ιδιαίτερα τα ζητήματα των απολύσεων , των αναπληρωτών , της αξιολόγησης, των πειθαρχικών κλπ.. Αυτό το μήνυμα πρέπει να βγει και από τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε σώμα. Οι εκλογικές διαδικασίες έληξαν στις 25 Ιουνίου και η καταγραφή των δυνάμεων αποτυπώθηκε στα εκλογικά αποτελέσματα. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους.
  • 2. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί προεδρείο προγραμματικής σύγκλισης αφού είναι γνωστές οι "διαφορές" που υπάρχουν μεταξύ των παρατάξεων για τα θέματα του κλάδου. Όμως είναι αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός ενωτικού - λειτουργικού - αναλογικού προεδρείου, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα το νέο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Εξάλλου οι συνάδελφοι που μας εκλέγουν, μας εκλέγουν για να αναλάβουμε και την ευθύνη που μας αναλογεί, με βάση τη δύναμη που η κάθε παράταξη κατέγραψε.
  • 3. Σ΄ αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε πως από τη θέση που μας κατέταξε η ψήφος σας θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας και θα διεκδικήσουμε όποιο αξίωμα μας αντιστοιχεί.
Βασική προϋπόθεση, όμως γι΄ αυτό είναι η συμμετοχή όλων των παρατάξεων στη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με βάση τη δύναμή τους.
Κάνουμε έκκληση προς όλες τις παρατάξεις να συμμετέχουν στη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να συγκροτηθεί αμέσως σε σώμα, γιατί τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας δεν περιμένουν.
Από τη Γραμματεία της
Δημοκρατικής Συνεργασίας
Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου